Van Basten: “Ajax moet tegen Liverpool echt in de aanval gaan”

Morgen (dinsdag, om 21.oo uur) staat Liverpool – Ajax op het CL-programma. Marco van Basten, voormalig speler en trainer van Ajax, vindt dat de Amsterdamse club vol in de aanval moet gaan tegen Liverpool.

De Engelse club kampt met veel blessures. Vooral defensief zit Liverpool in zwaar weer. “Ze hebben nu een paar andere verdedigers. Die maken echt fouten”, zegt Van Basten bij Rondo op Ziggo Sport. “Als Ajax tegen dit soort gasten moet spelen, moeten ze echt in de aanval gaan. De verdediging is niet het sterkste punt van Liverpool.”

Jan van Halst, tevens oud-Ajacied en voetbalanalyticus, kan wel meegaan met zijn collega. “Antony, Neres…Daar liggen kansen. Moet je kijken, ze lopen zo door. Dit was de eerste helft, hè.” Ajax speelde eergisteren tegen Emmen, maar Liverpool is uiteraard van een ander niveau. “Ajax speelde op zeventig procent, maar desondanks met veel diepgang en veel beweging. De spelers moesten de motivatie echt uit zichzelf halen, want weerstand kregen ze niet”, zegt Van Halst.

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Ziggo Sport

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.