Van Basten: “Als je iets koopt, moet het niveau hebben”

Marco van Basten is kritisch op het aankoopbeleid van Ajax. De voormalige speler, jeugdtrainer en hoofdcoach van Ajax vindt het opvallend dat de bank gisteren vol zat met miljoenenaankopen. In de uitwedstrijd tegen Heerenveen maakte daarom de 18-jarige jeugdspeler Jurrien Timber zijn debuut in het hart van de verdediging.

“Ik ken hem niet, maar het is wel een jongen uit de jeugd”, zei Van Basten voor de wedstrijd bij FOX Sports. “Als je kijkt naar de lichting weet je wat je in handen hebt. Ze zijn opgegroeid bij Ajax, kunnen redelijk goed voetballen en hebben goed inzicht. Ik verwacht dat hij goed kan verdedigen, maar ik ken hem niet zo goed”, zegt de analist.

Van Basten zet zijn vraagtekens bij het aankoopbeleid van Ajax. “Maar ze hebben Álvarez, Martínez, Marin, Schuurs en Kik Pierie gekocht. Kom op man…Wat koop je dan? Als je iets koopt, moet het niveau hebben. Anders is het gewoon zinloos. Wat er bij Ajax in de jeugd loopt is dan nog beter dan allerlei buitenlanders”, aldus de voormalige topspits.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.