Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 03 augustus 2008 22:51 – Bron: Ajax.nl

Wegens de afwezigheid van Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen, die beiden aan de Olympische Spelen deelnemen, krijgt Vurnon Anita in de voorbereiding de kans om zich te bewijzen. Ook tegen Sunderland begon het talent in de basis waar hij het verdedigingscentrum vormde met Oleguer. Zowel Anita zelf als Marco van Basten waren tevreden over het spel.

“Het veld was een biljartlaken, ideaal om op te spelen”, begint Anita die het El Hadji Diouf moeilijk maakte. “Hij had een wat zwervende rol, maar kwam uiteindelijk steeds weer bij mij uit. Uiteindelijk is het goed gelopen. Gelukkig, want het was best een moeilijke wedstrijd. Vergeleken met de wedstrijd tegen Cardiff is deze tegenstander weer wat sterker. Vooral tegen Diouf ging het lekker”, keek de verdediger tevreden terug.

Anita kwam ook regelmatig in duel met de kopsterke Daryl Murphy. De verdediger is daarentegen klein en geen specialist met het hoofd. Anita heeft zo zijn eigen tactiek. “Als een tegenstander twee koppen groter is, moet je gewoon wat meer afstand nemen bij de kopduels. Ik heb hem in de lucht ontweken en me vooral gericht op de afvallende bal. Ook dat ging goed.”

De trainingsweek in Engeland is voor Anita een positieve geweest. “Als je in beide wedstrijden de ‘nul’ houdt, is dat een extra pluspunt. Tegen Cardiff ging het nog beter, vond ik. In die wedstrijd kon ik wat meer inschuiven. Uiteindelijk hebben we hier een leuke week gehad met de groep. Een overwinning en twee wedstrijden zonder tegendoelpunt stemmen me wel tevreden. Ik voel mezelf ook steeds sterker en beter worden. Waar ik dat aan merk? Onder meer aan mijn zelfvertrouwen. En in het veld lijken de dingen allemaal wel wat makkelijker te gaan.”

Van Basten zal mogelijk aankomende week bekend maken welke spelers zullen afvallen om zijn selectie meer vorm te gaan geven. Over Anita was de oefenmeester in elk geval tevreden. “Vurnon staat volwassen in het veld. Hij is technisch vaardig en neemt de goede beslissingen. Ook de samenwerking met Oleguer verliep goed. Goede spelers hebben aan een half woord genoeg om elkaar te begrijpen. Vurnon en Oleguer vullen elkaar gemakkelijk aan”, aldus Van Basten.  

Reageren op dit bericht