Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 19 september 2008 08:42 – Bron: FC Update

Het debuut van Marco van Basten als coach van Ajax in de UEFA Cup is goed verlopen, zo vond de oefenmeester. “Als je in het buitenland met 1-4 wint, kan je niet anders dan tevreden zijn”, zegt de trainer na afloop van het gewonnnen duel tegen FK Borac. “Ik ben blij dat we ons eerste duel in Europa hebben gewonnen”, aldus Van Basten.

“We begonnen niet zo goed en leden veel balverlies. Misschien waren we een beetje nerveus, maar het veld was ook niet al te goed. Na het doelpunt van Miralem Sulejmani in de dertiende minuut gingen we gelukkig beter voetballen. Luis Suarez maakte ook een heel mooi tweede doelpunt.”

Van Basten ging verder. “We begonnen ongeconcentreerd aan de tweede helft en moesten ook een tegentreffer incasseren. Gelukkig pakten we de wedstrijd weer goed op en besliste Klaas-Jan Huntelaar met twee doelpunten de wedstrijd. Daarna hebben we het duel goed gecontroleerd. Ik ben daar heel tevreden over. Ook al besef ik dat dit geen sterke tegenstander was”, erkende Van Basten.

Aankomende zondag staat dé Klassieker op het programma. “Ik denk dat we met vertrouwen naar Rotterdam mogen afreizen. Al besef ik natuurlijk dat duels tussen Feyenoord en Ajax altijd aparte duels zijn. Feyenoord heeft dan wel verloren van Kalmar. Maar dat zegt me niets. Dat is alleen maar slecht voor het Nederlandse voetbal.”  

Reageren op dit bericht