Jong Ajax verdediger Damian van Bruggen maakt na het lopende seizoen de overstap naar PSV, zo meldt de club op de officiële website. De 20-jarige jeugdinternational beschikte over een aflopend contract en hier hebben de Eindhovenaren dus slim gebruik van gemaakt. Van Bruggen tekent bij de regerend landskampioen een contract dat hem tot de zomer van 2018 verbindt aan PSV. In het contract is een optie voor nog een extra jaar opgenomen.

Van Bruggen belandde in 2011 via Almere City in de jeugdopleiding van Ajax. Na diverse jeugdelftallen te hebben doorlopen, maakte de verdediger in 2014 zijn debuut in het betaalde voetbal bij Jong Ajax. In februari haalde Frank de Boer hem bij de selectie voor het treffen met Excelsior. Tot een debuut in het eerste kwam het niet.

Voor de camera’s van PSV TV geeft de geboren Utrechtenaar aan blij te zijn met zijn overstap. “Ik heb gekozen voor het sportieve. Het plan dat PSV heeft geschetst spreekt me enorm aan. Ik ben aardig onderweg, maar kan op trainingen en in de Jupiler League nog veel leren. Binnen één à anderhalf jaar hoop ik hier in het Philips Stadion te spelen”, zo besluit een opgewonden Van Bruggen.