Van de Beek: “Als we kansen afmaken, was 2-0 of 3-0 niet gek geweest”

Donny van de Beek gaf na afloop van Ajax –  PSV (1-0) zijn kijk op het spel van Ajax en de stortvloed aan blessures die de Amsterdamse ploeg treft dit seizoen. Tijdens de topper van vandaag vielen er zelfs drie Ajax-spelers uit.

“We zaten er wel doorheen. We hebben een goede trainingsweek gehad, ik weet ook niet waar het aan ligt”, zegt de Ajax-middenvelder in gesprek met FOX Sports. “We hebben wel maar één wedstrijd in de week gehad, dan moet je op de training wat meer doen. Met drie wedstrijden in de week train je minder belastend. Nu moet je meer trainen en heb je minder wedstrijden”, aldus de 22-jarige Ajacied.

Uiteindelijk was de international tevreden met het spel van zijn team. “PSV heeft een mindere periode, maar nog wel een paar gevaarlijke jongens. In de eerste helft zaten er wel echt weer goede momenten bij, zeker in vergelijking met de vorige wedstrijden. Als we de kansen hadden afgemaakt, was 2-0 of 3-0 niet gek geweest voor rust. De tweede helft was minder, maar we kregen ook nog wel kansen om de 2-0 te maken. We hebben gewonnen, dat geeft zelfvertrouwen en daarop kunnen we verder bouwen”, aldus de middenvelder die Ajax na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk zal verlaten.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.