Van de Beek baalt van Getafe, uitschakeling en blessures

Donny van de Beek had na Ajax – Getafe (2-1) geen goed woord over voor de Spaanse tegenstander. De theatermakers uit Spanje haalden het bloed onder de nagels vandaan bij de 22-jarige Ajacied en iedereen die Ajax en voetbal goed gezind zijn.

“Wat waren ze irritant. Vreselijk, niet normaal”, zegt Van de Beek in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Vorige week hebben we ze in de kaart gespeeld en nu ook weer”, gaat de international verder. “Al na 5 minuten staan we met 1-0 achter. Niet na een mooie aanval. Nee, ze mogen ingooien en kunnen zo maar scoren. Dan moeten we plotseling 4 keer scoren.”

Van de Beek is nog niet klaar met de nummer 5 van Spanje, maar ook de referee moet het ontgelden: “En dan die scheidsrechter. Hij liet het maar gaan. Ze hebben niet eens een gele kaart gekregen voor tijdrekken. Nou, dan gaan ze er wel mee door hoor.”

Ajax moest het gisteren stellen zonder Veltman, Mazraoui, Ziyech en Neres. Promes kon slexhts een helft meedoen en Tagliafico was geschorst. Hoe komt het dat Ajax veel basisspelers mist? “Ik weet ook niet hoe het komt dat we steeds zo veel spelers missen. Het was vorig jaar een lang seizoen en veel jongens hebben nauwelijks vakantie gehad. Het is jammer, want ik denk dat we met een beetje meer geluk zelfs verder waren gekomen in de Champions League.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.