Donny van de Beek

Van de Beek: “Dat hij op zijn logo wijst bij het juichen vind ik mooi”

Ajax won gisteren met 2-5 van Sparta. Donny van de Beek was deze wedstrijd redelijk onzichtbaar, maar de 20-jarige Ajacied had toch enkele mooie acties. De international kijkt ook vooruit op de komende interlandperiode. Zijn medespeler Justin Kluivert (“Een echte Ajacied”) is ook geselecteerd.

Alleerst kijkt hij terug op de wedstrijd van gisteren. “Er zaten een paar mooie doelpunten bij, dat is wel iets positiefs. Dan zie je uiteindelijk dat het gewoon aan ons zelf ligt dat we niet eerder scoren. Die eerste van Hakim Ziyech in de verre hoek vond ik de mooiste”, zegt Van de Beek in gesprek met Goal.com. In de tweede helft had de blonde Ajacied zelf ook een paar leuke acties. “Ik dacht: laat ik ook eens gek doen”, lacht hij. “Er zaten een paar goede acties bij en een minuutje later resulteerde dat gelukkig in een assist op Justin.”

Van de Beek en Justin Kluivert zullen wellicht speeltijd krijgen in de oefeninterlands tegen Engeland en EK-winnaar Portugal. “Ik heb er zeker weten zin in, want er staan ook nog eens mooie wedstrijden op het programma. In die nationale ploegen zitten altijd veel grote spelers, dus het is mooi om daar tegen te spelen”, zegt Van de Beek.

Kluivert is een Oranje-debutant. De 18-jarige aanvaller scoorde gisteren weer eens en dat liet hij op een aparte wijze weten. “Dat hij op zijn logo wijst bij het juichen vind ik mooi. Hij zit net als ik al sinds de jeugd bij Ajax, dus hij is ook gewoon een echte Ajacied. Een contractverlenging voor de rappe Kluivert lijkt een logische keuze, maar het blijft nog even afwachten”, aldus Van de Beek.

Maar eerst gaat de focus op Oranje. “Je hebt altijd wel jongens uit verschillende competities waar veel van te leren is. Ik let ook wel op de middenvelders die er zijn. Hoe zij trainen is bijvoorbeeld wel interessant. Wesley Sneijder was altijd zo’n speler.” Met hoeveel speeltijd is Van de Beek tevreden? “Ik ben blij dat ik erbij ben. Ik moet gewoon mijn best doen en dan zie ik wel waar het schip strandt” zo besluit Van de Beek.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.