Donny van de Beek en Frenkie de Jong

Van de Beek: “Doet wat met de sfeer, dat merk je wel”

Ajax lijkt, met nog vijf competitiewedstrijden te gaan, weer zonder een landstitel te eindigen. Dit seizoen was vanaf de voorbereiding er eentje met een zwarte rand. De tragedie rond Abdelhak Nouri, de trainerswissel en andere perikelen zorgden ervoor dat de Amsterdamse club in zwaar weer terecht kwam. Donny van de Beek had daar uiteraard ook last van.

“En sfeer is zó bepalend in voetbal”, zegt Van de Beek in een interview met Het Parool. “Als je met z’n allen plezier hebt en dat ook uitstraalt op het veld, in dat gevecht van anderhalf uur, komen er extra krachten los. Dit seizoen verloopt met pieken en dalen. We wisselen goede en mindere wedstrijden af. En als je een aantal van die mindere wedstrijden achter elkaar hebt, doet dat wat met de sfeer, dat merk je wel”, aldus de 20-jarige middenvelder.

Onder de toenmalige Ajax-coach Keizer raakte de international tegen FC Utrecht zijn basisplaats kwijt. Van de Beek reageerde niet op een goede manier. “Ik heb dat meteen uitgesproken met de trainer en toen was het ook klaar. Best leerzaam”, aldus Van de Beek. “Je weet nooit hoe je gaat reageren op zo’n klap. Want het voelde als een klap. Je moet daarmee kunnen omgaan. Ik kan best fel reageren als ik boos ben. Ik ben over het algemeen vrij rustig, cijfer me weg voor de ploeg, maar ik heb ook een andere kant.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.