Ajax ging weer zwaar door de ondergrens gisteren tegen Heracles. Donny van de Beek werd in de tweede helft gewisseld. Ook de Ajax-middenvelder kon niet één factor aanwijzen waarom het Amsterdamse elftal weer een wanprestatie op de mat ’toverde’.

“Waar ging het niet fout denk ik. Het ging overal fout. In de felheid, in de passing. Wat niet. In de basis. Alles was drama. Echt slecht”, zegt Van de Beek na de wedstrijd tegen AjaxLife. Voor de winterstop liep het nog goed. “In ieder geval is wel duidelijk dat we toen in een betere flow zaten dan nu. Hoe dat komt, weet ik niet. We doen gewoon ons best op de trainingen. We trainen scherp , zijn niet anders gaan voetballen. Maar in het druk zetten en in de duels is het allemaal net te slap. Het gevoel van voor de winterstop is er gewoon niet meer”, aldus de 21-jarige Ajacied.

Ajax krijgt terecht weer de volle lading van de Ajax-fans en de media: “Ik heb dit vaker meegemaakt. Dit doet pijn en is zwaar klote. Maar als een club als Ajax zo speelt, hoort die kritiek er bij. We moeten de knop proberen om te zetten. De basisdingen moeten weer gaan lopen”, aldus de international.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)