Van de Beek: ‘Het woord “tien” is bij ons nooit gevallen’

Ajax heeft zaterdagavond de grootste uitoverwinning ooit geboekt. De Amsterdammers waren uitstekend op schot en wonnen uiteindelijk eenvoudig met 0-8 van NAC Breda. De thuisploeg had niks in te brengen en liet zich, zonder al te veel tegen te stribbelen, naar de slachtbank leiden. Eén van de grote uitblinkers aan de zijde van Ajax was Donny van de Beek. Tegen FC Utrecht werd hij nog gepasseerd, maar op bezoek bij Breda liet hij zien dat hij een basisplaats meer dan waard is.

Met een hattrick had Donny van de Beek een groot aandeel in de ruime overwinning. Vanaf de eerste minuut oogde het talent uit Nijkerkerveen scherp en dat had een reden. “Ik was extra gretig en ik wilde me laten zien nadat ik tegen Utrecht op de bank moest beginnen. Ik moest mijn voeten weer laten spreken,” aldus Van de Beek tegenover Fox Sports. Dat deed hij met succes, want binnen een half uur had hij er al twee in liggen en was ook in de tweede helft nog een keer trefzeker.

Ondanks dat Ajax na iets meer dan een half uur al met 5-0 voor stond, was Van de Beek niet tevreden over de start. “We begonnen niet een heel goed aan de wedstrijd, maar daarna ging bijna elke bal op doel erin.” Op het moment dat Ajax eenmaal op schot kwam, kreeg Van de Beek het gevoel dat dit een mooie wedstrijd kon worden. “Toen het 0-2 werd dacht ik: als we doorzetten gaan de kopjes bij NAC echt hangen en kunnen we een grote uitslag neerzetten.”

Daarin kreeg de twintigjarige middenvelder gelijk, want in rap tempo liepen de Amsterdammers nog voor rust uit tot 0-5. Het “tien, tien, tien” klonk toen vanaf te tribune, maar daar werd op het veld niet naar geluisterd. “Het woord ’tien’ is bij ons nooit gevallen. We wilden gewoon doorzetten,” aldus Donny van de Beek.

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Thomas Aalderink

Thomas Aalderink