Van de Beek: “Kans is groot dat je als Ajax-speler een keer de club verlaat”

Donny van de Beek is waarschijnlijk bezig aan zijn laatste reeks wedstrijden voor Ajax. De 22-jarige Ajacied staat in de belangstelling van Real Madrid. Ajax en de Spaanse club zouden zelfs al een akkoord hebben over een transferprijs van 55 miljoen euro. De tienvoudige international zegt zelf dat er nog niets besloten is over zijn toekomst.

“De kans is groot dat je als speler van Ajax een keer de club verlaat”, zegt Van de Beek in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Dat kan komende zomer zo zijn, maar dat hoeft zeker niet. Alles ligt nog open, geloof me”, aldus de middenvelder, wiens contract bij Ajax nog doorloopt tot medio 2022. Een transfer naar Madrid is nog niet zeker? “Dat wordt gezegd en geschreven, mensen nemen het over, en dan gaat het een eigen leven leiden. Ik laat het maar gaan”, aldus Van de Beek.

“Ik kan me daar druk over maken, maar dat heeft geen zin. Ik heb toch niet in de hand wat mensen roepen. Natuurlijk ben ik blij als er straks duidelijkheid is, maar ik zie het wel.” Ook Manchester United zou nog een kans maken. Van de Beek herhaalt dat hij alle opties openhoudt. “Eigenlijk telt richting een transfer maar één ding: alles moet kloppen. Zo staan meer jongens bij ons erin.”

“Dat is afgelopen zomer ook wel gebleken”, vervolgt Van de Beek. “Toen vreesden mensen ook een uittocht, maar dat viel uiteindelijk wel mee. We hebben hier een goede groep, met een goede en leuke sfeer. Dat ruil je niet zomaar in. Natuurlijk denk ook ik er weleens aan dat het de laatste maanden kunnen zijn hier met deze ploeg, maar dat speelt absoluut niet in de kleedkamer”, zo besluit de voetballer die al sinds zijn elfde voor de Amsterdamse club uitkomt.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.