Van de Beek: “Moeten de focus hebben op het kampioenschap”

Donny van de Beek zag Ajax gisterenavond, na de Europese uitschakeling tegen Getafe, ook in het nationale bekertoernooi kopje onder gaan. In en tegen Utrecht werd in de halve finale een 2-0 nederlaag geleden.

“Ik ben heel erg teleurgesteld”, begint de 22-jarige Ajacied het gesprek met de NOS. “We hebben een grote kans laten liggen om de finale te halen. We hebben allemaal gezien vorig jaar hoe mooi dat is. In dat opzicht is het zeker weer een teleurstellende avond. We hebben ons doel niet gehaald.”

Van de Beek heeft geen specifieke verklaring voor de crisis bij Ajax. “Ons spel heeft ons grote successen gebracht, dus dat moeten we blijven doen. Het is nu zaak voor ons om keihard te blijven werken en alles eruit te halen wat erin zit. Het is van alles een beetje. Als je een aantal keer verliest, is het ook een stukje zelfvertrouwen. Het is een combinatie van factoren.”

Ajax kan alleen nog de landstitel prolongeren, maar dat wordt ook moeilijk. De Amsterdamse club heeft een aantal moeilijke uitwedstrijden voor de boeg. Aanstaande zaterdag staat Heerenveen – Ajax op het programma. “Het moet zaterdag zeker gebeuren. We moeten de focus hebben op het kampioenschap, het grootste doel waar we vooraf op mikten. Niet vergeten om goed in ons spel te komen”, aldus de middenvelder die naar verluidt in de belangstelling zou staan van Real Madrid.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.