Donny van de Beek

Van de Beek: “PSV gaat tegen ons in ieder geval geen kampioen worden”

Op zondag 15 april (16.45) staat PSV – Ajax op het programma. PSV staat op dit moment nog zeven punten voor op de Amsterdamse club en de koploper zou in theorie dan kampioen kunnen worden tegen Ajax. Donny van de Beek denkt dat dit niet zal gebeuren.

“Over de titelrace moeten wij niets zeggen. Wij moeten van week naar week kijken, alles winnen en zien hoe het loopt”, zegt de 20-jarige Ajacied tegen Voetbal International. “Het klopt dat het in Eindhoven kan worden beslist. Maar dat zal niet gebeuren. PSV gaat tegen ons in ieder geval geen kampioen worden”, aldus de international.

Toch liet Ajax de voorsprong van PSV bijna weer toenemen. In en tegen FC Groningen werd er een gelukkig overwinning behaald. “Dit was zo onverdiend, sloeg helemaal nergens op als je eerlijk bent. Het was gewoon slecht, vooral het eerste uur. De tactiek werkte niet, we kwamen niet in de wedstrijd, maar het lag vooral aan onze instelling. Op strijd werden we afgetroefd, vergelijkbaar met Vitesse-uit.”

Toen verloor Ajax met 3-2. “Gelukkig konden we het nu nog wel ombuigen. Toch lag het lange tijd vooral aan André Onana. Hij heeft ons in de wedstrijd gehouden”, aldus Van de Beek. “We wonnen geen duels, geen tweede ballen en kwamen daardoor ook niet aan het voetballen. Dat mag gewoon niet gebeuren”, herhaalt de middenvelder.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.