Van de Beek redt gelijkspel voor Ajax tegen Nice

Ajax heeft haar eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2017/18 erop zitten. In de derde voorronde Champions League werd met 1-1 gelijk gespeeld bij OGC Nice. De Fransen lieten het thuispubliek voor rust juichen dankzij een doelpunt van Mario Balotelli. Kort na rust bepaalde Donny van de Beek de eindstand op 1-1 die zijn doelpunt opdroeg aan collega en vriend Abdelhak Nouri.

Nice toonde aan het begin van de wedstrijd heel veel respect voor Ajax. Ze lieten de Amsterdammers het spel maken en loerden zelf op de counter. Ajax zette net als vorig seizoen hoog druk en deed dat vaak succesvol. In balbezit was de ploeg van Marcel Keizer echter erg slordig en er werden dan ook weinig kansen gecreëerd. Lasse Schöne probeerde het een keer van afstand met een hard schot, maar stuitte op de doelman. Diezelfde keeper leverde de bal een keer slordig in bij Kasper Dolberg, maar de Deen profiteerde niet van de misser. Aan de andere kant was het Balotelli die de score opende en de ruststand bepaalde op 1-0.

In de tweede helft ging het spel gelijk op, maar werd Ajax een stuk dreigender dan voor rust. Dit leidde al tot een kleine kans voor Younes en in de 49e minuut maakte Van de Beek de 1-1 en dus het belangrijke uitdoelpunt in de tweestrijd tegen de Fransen. Ajax was daarna de bovenliggende partij, maar Nice zette Ajax bij vlagen nog onder druk. De grootste kans was voor de Amsterdammers waarbij Davinson Sánchez op aangeven van Van de Beek op de lat kopte. Invaller Frenkie de Jong liet zich in de slotfase gelden. Hij zag een hard schot worden gekeerd door de doelman en schoot een keer naast. Ook Ziyech drukte nog op doel af, maar wederom stond de doelman op zijn post.

Nice kreeg via Plea nog een grote kans op de 2-1, maar schoot voorlangs. Door de eindstand van 1-1 heeft Ajax op 2 augustus voldoende aan een 0-0 gelijkspel wanneer de return in Amsterdam wordt gespeeld.

Opstelling Ajax:
Onana; Veltman, Sánchez, De Ligt, Viergever; Van de Beek, Schöne (73′ De Jong), Ziyech; Kluivert (68′ Neres), Dolberg, Younes

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.