Donny van de Beek

Van de Beek wil Europees voetbal: “Perfecte motivatie”

Donny van de Beek zal vanavond hoogstwaarschijnlijk in de basis staan bij Ajax. Dan speelt de Amsterdamse club in de Johan Cruijff Arena tegen Sturm Graz. De eerste wedstrijd van de tweeluik tegen de Oostenrijkse club. Mocht Ajax die winnend afsluiten dan is Europees voetbal (Europa League) al zeker.

Iets wat Ajax het vorige seizoen misliep na de uitschakeling tegen Rosenborg. Van de Beek wil dat nooit meer meemaken. “De gruwelgedachte aan weer doordeweeks tv-kijken hoe anderen lekker voetballen, is de perfecte motivatie om het nu niet zo ver te laten komen”, zegt de 21-jarige Ajacied in gesprek met De Telegraaf. 

“Die pijn heb ik het hele jaar gevoeld en wil ik nooit meer meemaken”, aldus Van de Beek, die erkent dat de voorbereiding op dit seizoen weer niet optimaal was. De WK-gangers sloten pas laat aan en de topaankopen Dusan Tadic en Daley Blind zijn pas enkele dagen in training bij Ajax. “Het liefst wil je met de hele groep ergens wekenlang naar toewerken. Dat was nu onmogelijk”, zo besluit de middenvelder.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.