Donny van de Beek en Frenkie de Jong

Van de Beek: “Wil nog wel een jaar bij Ajax blijven”

De tieners Mattijs de Ligt en vooral Justin Kluivert staan te trappelen om een transfer te maken, maar dat is nog niet het geval bij Donny van de Beek. De 21-jarige Ajacied wil zeker nog een seizoen bij de Amsterdamse club blijven, zo laat hij weten in een interview met Het Parool.

“Wat het beste is voor mezelf weet je nooit. Maar ik heb in principe gezegd dat ik nog wel een jaar bij Ajax wil blijven. Het is natuurlijk pas mijn eerste seizoen in de basis. Ik wil nog graag een prijs winnen bij de club. Al is het in het voetbal ook moeilijk te zeggen van: ik blijf nog zo lang. Maar ik zeg nu: in principe lijkt het me verstandig”, aldus Van de Beek.

De Nederlands international verblijft nu in Zeist om zich onder leiding van bondscoach Ronald Koeman voor te bereiden op de komende vriendschappelijke interlands. Met de voormalige coach van Ajax heeft de middenvelder gecommuniceerd over voetbalzaken. “Zoals ik dat ook doe met vrienden of andere mensen om me heen die er verstand van hebben. Maar met de bondscoach ging het meer om wat hij van mijn kwaliteiten vindt. Hoe hij mij als speler ziet. Het ging dan niet zozeer om nog een jaar bij Ajax blijven of niet.”

Met zijn mede-Ajacieden Justin Kluivert en Matthijs de Ligt had hij al wel wat gesprekken gevoerd over zijn en over hun toekomst. “Maar uiteindelijk maakt iedereen zijn eigen keuze. Ze moeten vooral doen wat goed voor hunzelf is”, aldus Van de Beek.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.