Donny van de Beek en Frenkie de Jong

Van de Beek zit twee keer op de bank: “Ik hou alle opties open”

Donny van de Beek zat de laatste twee wedstrijden op de bank bij Ajax. De 21-jarige middenvelder zei drie maanden geleden nog zeker één seizoen bij de Amsterdamse club te willen blijven, maar de international is daar nu niet meer zo zeker van.

Van de Beek viel 11 minuten voor tijd in tijdens Standard Luik – Ajax, maar de international kon ook de late gelijkmaker niet meer voorkomen. Voor de camera van Voetbal International laat hij zijn teleurstelling blijken over zijn bijrol. “Op dit moment kiest hij voor anderen. Hij vindt mijn beste positie iets aanvallender”, zegt de Ajacied.

Van de Beek sluit een transfer niet uit. “Het is een vervelende tijd voor me en ik sta er nu wel iets anders in dan ik heb gedaan. Ik hou alle opties open”, aldus Van de Beek. Ajax zal hem echter niet laten gaan. Het onvermijdelijke AS Roma had al eerder belangstelling.

Van de Beek speelde vorig seizoen 34 van de 34 Eredivisiewedstrijden mee bij Ajax. Daarin was hij goed voor 11 goals en 6 assists. Nu is de situatie anders. “Het is heel zuur en ik ben er niet blij mee. Het blijft moeilijk. Ik doe 100 procent mijn best en meer kan ik niet doen”, zo besluit het talent.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.