Van de Beek: “Zo moeten we iedere week ook in de Eredivisie alles geven”

Naast Hakim Ziyech ziet ook mede-Ajacied Donny van de Beek dat er een te groot verschil is tussen het Ajax in de Eredivisie en het Ajax in de Champions League. In de tweede seizoenshelft presteren de Ajacieden bijzonder matig in de Nederlandse hoogste voetbaldivisie. In Europa presteerde Ajax, ondanks het verlies, veel beter.

“In deze ambiance kun je bijna niet verzaken”, zegt Van de Beek in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Maar zo moeten we iedere week ook in de Eredivisie alles geven. Het is schandalig dat dit de laatste weken niet is gebeurd. Dus laten we dit alsjeblieft meenemen naar de competitie.”

Ajax speelt aankomende zondag een thuiswedstrijd tegen NAC Breda, de nummer laatst van de Eredivisie. Er zal dan veel minder spanning op deze wedstrijd zitten dan die tegen Real Madrid. “Maar zo denk je in het veld echt niet, hoor. Het is aan ons om dat de komende weken te bewijzen.”

Tegen Real Madrid speelde Dusan Tadic in de spits. In de competitie zijn dit meestal Klaas-Jan Huntelaar en Kasper Dolberg. “Het is fijn om zo te voetballen met Dusan. Met Dolberg en Huntelaar hebben we ook twee goede spitsen. Met hen hebben we ook veel goede wedstrijden gespeeld. Gelukkig ben ik de trainer niet.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.