Geschreven door Richard Suavimani – Uitgave: 15 november 2010 21:32 – Bron: Voetbalzone.nl

Rik van den Boog betreurt de uitlatingen van Johan Cruijff aan het adres van het bestuur van Ajax. Het clubicoon laat al maanden weten het niet eens te zijn met de huidige gang van zaken bij de Amsterdammers. De slechte resultaten van de afgelopen weken waren voor Cruijff nog eens reden om de grond gelijk te maken met de huidige bestuurders.

Cruijff ziet redenen genoeg voor een ‘fluwelen revolutie’ bij Ajax en ziet dan ook graag een aantal Ajacieden bij de ledenraad aansluiten. Namen als Marc Overmars, Tscheu La Ling, Marco van Basten, Keje Molenaar en Frank Rijkaard worden door de beste Nederlandse voetballer aller tijden aangedragen. Van den Boog is niet blij met de kritiek aan zijn adres.

Ondanks het feit dat negentig procent van de lezers van zijn column in de Telegraaf het met hem eens zijn, vindt Van der Boog het onrechtvaardig hoe Cruijff zijn kritiek openbaar maakt. “Dat zijn dan niet allemaal mensen geweest die Ajax een warm hart toedragen. Ik merk overal dat het huidige beleid door verreweg de meeste supporters gesteund wordt. Via e-mails, supporters die naar je toe komen, publicaties, internet”, aldus de algemeen directeur tegenover NUsport.

Van den Boog wilde echter wel een misverstand uit de wereld helpen. Zo wordt gesteld dat er voor Cruijff absoluut geen plaats meer zou zijn bij Ajax. De voorzitter van de Amsterdammers ziet dat echter anders. “De deur staat nog steeds open. Als er maar op een constructieve manier gepraat kan worden. Ik pik nog steeds de goede dingen uit andermans adviezen.”  

Reageren op dit bericht