Van der Aat zet door afwezigheid Ajax in kwaad daglicht

Commercieel-directeur Henri van der Aat heeft de woede van de ECA en de KNVB op zich afgeroepen door niet aanwezig te zijn bij een presentatie van ECA-voorzitter Maarten Fontein. De oud-directeur van Ajax presenteerde samen met de UEFA voor grote Europese topclubs het jeugdplan voor de komende jaren.

In dat plan kwam onder meer naar buiten dat de Champions League voor jeugdteams, dat het welbekende NextGen Series moet vervangen, alleen toelaatbaar is voor clubs waarvan het eerste team deelneemt aan de Champions League. Ajax was niet blij met deze verandering en schreef een brief naar de UEFA, ECA en de KNVB.

1298918536

KNVB-directeur Maicheal van Praag begrijpt weinig van de Ajax-directeur. “Als ik hoor dat Ajax, op het moment dat er gepraat wordt, als enige het pand verlaat in Genève, dan voel ik mij wel geroepen om daarop te antwoorden. Zo ga je niet met elkaar om.”

“Inhoudelijk snap ik Ajax’ probleem wel. Als het eerste elftal van Ajax geen kampioen wordt, betekent dit dat je ondanks je geweldige jeugdopleiding niet mag meedoen. Daar zijn wij ook niet blij mee, maar praat dan mee. We moeten ergens beginnen in zo’n toernooi. Het is een start.”

“Dan moet je niet weglopen als dat besproken wordt. Kom nou toch. Het argument was dat er ook andere afspraken gepland stonden en het vliegtuig gehaald moest worden. Tja… wat moet ik dan nog zeggen. Het vliegtuig moest gehaald worden…” Van der Aat heeft in ruim drie jaar al zeker anderhalf miljoen euro verdiend bij Ajax.
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.