Van der Gaag blij verrast met Jong Ajax: “Eigenlijk niet aan zien komen”

Mitchell van der Gaag is de nieuwe trainer van Jong Ajax. Een paar weken geleden ondertekende de 47-jarige coach een tweejarige verbintenis bij de Amsterdamse club. De voormalige speler van PSV was blij verrast met de interesse van de Nederlandse landskampioen.

“Dit had ik eigenlijk niet aan zien komen. Je volgt Ajax wel, je kent een aantal mensen, maar je kent de club zelf niet heel erg goed. Dus het is niet zo dat je daar lijntjes hebt lopen of wat dan ook”, zegt Van der Gaag in gesprek met Veronica Inside. “Na het eerste contact is het eigenlijk wel snel gegaan.”

“Dan ga je nadenken. Je merkt hoe Ajax ervoor staat. Dat zie je zelf, maar ook hier in Portugal word ik er enorm op aangesproken”, aldus Van der Gaag, die in dat land als speler en trainer actief was. “Dan zie je hoe Ajax erop staat. Dan heb je een aantal gesprekken en gaat het in een keer snel. Ik ben ook wel benieuwd hoe er bij Ajax gewerkt wordt en wat het geheim is.”

Winston Bogarde zal hem assisteren. Iets wat de voormalige linksback ook deed bij Michael Reiziger, de vorige coach van Jong Ajax. “Ja, dat wisten we van tevoren natuurlijk ook al. De club heeft bepaalde mensen in dienst, die er al langer werken. Winston zit er al een aantal jaar, kent de club goed en weet hoe het is om Jong Ajax te trainen”, besluit Van der Gaag.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.