Van der Gaag na afgang Jong Ajax: “Een absolute wanprestatie”

Jong Ajax-coach Mitchell van der Gaag was na afloop van Jong FC Utrecht – Jong Ajax (7-2) allerminst blij met zijn team. Keeper Bruno Varela blunderde er op los, maar de trainer wilde de grote nederlaag niet alleen bij de Portugese doelman leggen.

“Op het eerste kwartier na werd het alleen maar slechter”, zegt Van der Gaag in gesprek met FOX Sports. “Als je opgeeft, als individu en als team, dan is het dramatisch wat we hebben laten zien. Dat is Ajax-onwaardig, een absolute wanprestatie.”

Varela was zeker schuldig aan drie tegendoelpunten. Maar het was een wanprestatie van het hele team, volgens Van der Gaag. “Hij zal er net als alle jongens niet echt prettig bij hebben gezeten. Bruno is daar ook onderdeel van, dat moge duidelijk zijn. Als je bij Ajax speelt, heb je een bepaalde verantwoordelijkheid. Als je dan dit laat zien is het een absolute wanprestatie. Als er kansen komen, dan moet je er ook staan. Je bent ook afhankelijk van het team, ik kijk nu puur naar het team”, aldus de boze oefenmeester.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.