Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 14 oktober 2009 17:03 – Bron: Ajax.nl

Jan-Arie van der Heijden werd afgelopen zomer voor één seizoen verhuurd aan Willem II. De middenvelder staat bekend als één van de grootste talenten uit de Ajaxjeugd, maar brak mede door blessureleed nog niet door. “Natuurlijk is het jammer dat het me niet is gelukt een basisplaats af te dwingen bij Ajax, maar ik heb er nu voor gekozen mij een jaar te ontwikkelen bij Willem II. Ik denk dat ik volgend jaar alleen maar sterker terug kan komen”, aldus Van der Heijden die zaterdagavond met Willem II tegen Ajax speelt.

“Het zou mooi zijn als ik tegen Ajax zou spelen”, vertelt de verhuurde Ajacied. “Ajax is toch mijn club. De ArenA is natuurlijk een mooi stadion en voor het Ajax-publiek spelen is altijd mooi”, aldus de linkspoot die veel ogen op zich zal hebben gericht tijdens de wedstrijd tegen de Amsterdammers. “Maar daar ben ik niet mee bezig. Ik wil me gewoon elke wedstrijd zoveel mogelijk laten zien”, gaat hij verder. “Natuurlijk is Ajax speciaal, omdat het mijn eigen club is en ik er nog vier jaar onder contract sta. Het lijkt me mooi om goed te spelen tegen Ajax, want de mensen moeten je ook niet vergeten. Het is een mooie kans en ik hoop dat het goed gaat.”

Van der Heijden verwacht volgend seizoen gewoon bij Ajax te spelen. “Ik voel vertrouwen van Ajax”, zegt hij. Maar eerst wil de jeugdinternational zichzelf ontwikkelen. “Vooral bij balbezit tegen kan ik nog veel dingen verbeteren”, kijkt hij kritisch naar zichzelf. “Zoals kort op mijn man zitten en mijn man volgen. Bij Willem II is dat ook een belangrijk aspect. Het spel is gebaseerd op duels winnen om vanuit daar een beetje opportunistisch te spelen. De hardheid en de fysieke duels in de Eredivisie evenals het hogere tempo zijn goed voor mijn ontwikkeling.”  

Reageren op dit bericht