Van der Hoorn: ‘Soms ben je een held en en soms het haasje’

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 14 april 2016 15:36 – Bron: Ajax.nl

1381241014

Sinds zijn komst naar Ajax waren er altijd twijfels over de kwaliteiten van Mike van der Hoorn. Als hij al mocht spelen, maakte hij nooit een geweldige indruk en hierop volgde dan ook de nodige kritiek. Sinds het wegvallen van Kenny Tete en Jaïro Riedewald moest de mandekker er direct staan. In de topwedstrijd uit bij PSV werd hij zelfs uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Dat Van der Hoorn het moeilijk heeft gehad, is een ding dat zeker is. Op de officiële website van Ajax laat hij weten dat hij zich volledig afsluit na een slechte wedstrijd. “Als ik een slechte wedstrijd heb gespeeld, dan wil ik het liefste in mijn bed blijven liggen tot het overwaait. Na zo’n wedstrijd kan ik echt heel erg in mezelf duiken en denken: shit zeg, hoe heb ik het nou zo kunnen doen? Maar ik moet zeggen dat naarmate ik ouder word, ik dingen beter kan accepteren”, aldus de centrale verdediger.

De afgelopen tijd heeft Van der Hoorn volgens eigen zeggen beter leren nuanceren. Iets wat een een pre is binnen de voetballerij. “Het is nogal opportunistisch. Soms ben je een held en een dag later ben je het haasje. Zo werkt het gewoon. Het scheelt volgens Van der Hoorn enorm om ‘stabiel in je kop’ te zijn.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.