Andy van der Meijde

Van der Meijde herdenkt overleden Yakubu: “Toen lag hij dus ineens onderop”

Gisteren werd bekend dat Abubakari Yakubu op 35-jarige leeftijd was overleden. De Ghanees speelde met Andy van der Meyde samen bij Ajax. De ex-Ajacied treurt om zijn voormalige ploegmakker.

De Ajax-kleedkamer werd toen ook bevolkt door onder andere Ibrahimovic. Yakubu had het soms aan de stok met de lange Zweed. “Die Zlatan ja, schitterend. Die dacht: dat kleine ventje pak ik even. Maar toen lag hij dus ineens onderop”, zegt Van der Meijde in gesprek met FOX Sports. “Was een grappig gezicht, hoor. Zo’n mannetje bovenop zo’n grote kerel als Zlatan. Dat was even de omgekeerde wereld voor Zlatan, haha. Die Yakubu was dun, maar zó verschrikkelijk sterk. Niet normaal”, aldus rechtsbuiten van weleer.

Yakubu was populair onder zijn mede-Ajacieden. “Hij was altijd in de weer met de Brazilianen Maxwell en Wamberto. Stond hij weer zo maf te dansen in de kleedkamer. Eén brok ontspanning en vrolijkheid. Echt zo’n jongen over wie je niets negatiefs kunt bedenken. Nou ja, op de trainingen schopte hij ook flink. Hij was een echte Afrikaanse voetballer, haha”, zo besluit Van der Meijde.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.