Van der Meyde adviseert: ‘Ga niet naar Italië’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 17 februari 2016 12:10 – Bron: Bij Andy in de auto


Anwar El Ghazi wordt nadrukkelijk gevolgd door AC Milan, maar oud-Ajacied Andy van der Meyde adviseert hem die stap niet te maken. “AC? Dat is niks voor jou, Italië. Ik ging toch naar Inter… Ik hou niet van verdedigen. Jij houdt toch ook niet van verdedigen?”, zegt hij lachend in een rijdend gesprek met de buitenspeler. El Ghazi is het daarmee eens. “Geen enkele aanvaller houdt daarvan, maar bij Ajax moet je ook meeverdedigen.”

Daar weet Van der Meyde alles van, althans, dat verschilde per trainer. “Co Adriaanse zei ook de hele tijd: ’terug, terug’, toen kwam Koeman en ik ging de hele tijd terug rennen. Weet je wat hij zei tegen mij? ‘Wat ben je aan het doen? Ga weg, gek! Blijf gewoon op de helft van de tegenstander. Jij gaat echt niet mee naar achteren.’ Dat was zo mooi.”

De voormalig profvoetballer werd uiteindelijk echt niet vrolijk van zijn tijd bij Inter Milan. “Weet je wat ik bij Inter moest doen? Ik moest mijn back back-up geven, moest ik gewoon bij mijn eigen tweede paal staan”, aldus de Arnhemmer in zijn nieuwe internet-programma Bij Andy in de auto. El Ghazi is überhaupt niet van plan om Ajax snel te verlaten. “Ik ben blij bij Ajax, man. Ik zit echt goed bij Ajax.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.