Van der Sar: ‘Ajax gaat verdienen aan kennis opleiding’

Geschreven door Jurrian Beeuwkes – Uitgave: 22 juni 2013 10:51 – Bron: De Telegraaf

Volgens Edwin van der Sar is het de bedoeling dat Ajax gaat verdienen aan de kennis die de club heeft over het opleiden van talenten. Zo laat hij zaterdag weten in zijn column in De Telegraaf. “Het technisch hart geeft samen met andere mensen binnen de club presentaties en clinics aan trainers en opleiders uit het buitenland.”

“Uit de hele wereld komen clubs naar Ajax om te zien hoe je het beste een speler kunt opleiden. Vele grote voetballers komen uit Amsterdam.” Van der Sar is zelf een goed voorbeeld van een exponent uit de jeugdopleiding. “Ajax is wereldberoemd met het opleiden van talenten. We krijgen het hele jaar door aanvragen van grote clubs in Europa en clubs in andere werelddelen.”

De voormalig doelman probeert als huidig directeur marketing om daar nu een slaatje uit te kunnen slaan. “We kijken hoe we daar met een goede partner in het buitenland ook een draai aan kunnen geven. Want vroeg of laat moet er wel iets tegenover het uitdragen van onze kennis en het meekijken in onze opleiding staan.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.