Amsterdam ArenA

Van der Sar betreurt dat Arena nog niet naar Cruijff vernoemd is

Het is precies twee jaar geleden dat Johan Cruijff kwam te overlijden. Een jaar geleden werd er een intentieverklaring getekend dat de Arena voortaan de Johan Cruijff Arena zal gaan heten. Maar dit is nog steeds niet officieel beklonken.

Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax, geeft in zijn column aan dat hij hiervan baalt. “Ik geef hiermee aan het te betreuren dat wij als Ajax Johan nog geen permanent eerbetoon hebben kunnen geven, behalve dat hij voor altijd onze enige nummer veertien is. Dit rugnummer zal nooit meer worden gedragen bij Ajax”, zo schrijft de ex-keeper in De Telegraaf.

“De familie Cruijff liet ongeveer een half jaar na zijn overlijden weten open te staan voor het wijzigen van de naam van de ArenA, wat tot dan toe niet bekend was”, gaat Van der Sar verder. “Daardoor kwam ons oorspronkelijke plan met de naamgeving van de nieuwe Toekomst op de plank te liggen en daar ligt het nog steeds. Wij vermoedden toen al dat het vernoemen van de ArenA een complexe situatie zou worden, omdat diverse partijen er iets over te zeggen hebben. Dit zou een aanzienlijk langere weg kennen”, aldus de directeur.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.