Edwin van der Sar

Van der Sar: “Clubs moeten zorgen dat ze zelf de beste spelers opleiden”

De financiële verschillen tussen de Eredivisie en de grootste Europese competities (en in het bijzonder de Premier League) zijn de afgelopen jaren sterk toegenomen. Vooral vanwege verschillen in tv-gelden en prijzengeld. Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax, realiseert dat de clubs en landen met de hoogste tv-gelden het voetbal bepalen.  

“Met Ajax willen wij ook topvoetballers aan ons publiek presenteren, maar de salariseisen van topspelers zijn door de enorme mogelijkheden van de voetballanden die ik noemde zo hoog dat een groot aantal prima clubs in kleinere voetballanden die spelers al lang niet meer kunnen veroorloven’, meldt Van der Sar in zijn column in De Telegraaf.

Iets waar Ajax uiteraard mee worstelt. “Bij Ajax dealen we daar al jaren mee. De beste en rijkste clubs kunnen nu eenmaal de beste spelers aantrekken en dus is de kans op succes het grootst. Clubs moeten zorgen dat ze zelf de beste spelers opleiden. Als je dat goed doet, verkoop je die spelers voor een stevige prijs en dan is het de kunst om de opvolgers al weer klaar te hebben staan.”

Deze week werd bekend dat de jeugdcoördinator van Barcelona vier Ajacieden in de gaten houdt. “Het is onvermijdelijk dat er grote clubs op de tribune zitten voor je spelers. Er gaat geen weekend voorbij dat er niemand uit Europa naar onze toptalenten kijkt. Na een gedegen opleiding hopen we spelers een aantal jaren voor Ajax 1 te behouden en met hen successen te halen. Maar op zeker moment gaan ze gewoon. Dat proces gaat al tientallen jaren zo”, aldus Van der Sar.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
De Telegraaf

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.