Peter Bosz persco NL

Van der Sar ging niet in op wensen Bosz: “Dortmund? Ik was sowieso gestopt”

Het is vandaag precies een jaar geleden dat Ajax in de finale van de Europa League stond. De Amsterdamse club verloor de finale kansloos van de rijkste club ter wereld (Manchester United getraind door José Mourinho), maar de Europese campagne was zeer memorabel. Toch vertrok trainer Peter Bosz na dat seizoen uit Amsterdam.

Algemeen directeur Edwin van der Sar voelde er niets voor om de toenmalige technische staf flink te wijzigen. Bosz wilde graag zijn eigen staf samenstellen, Van der Sar en Bosz gingen nog met elkaar in gesprek, maar zoals zo vaker lukte het Van der Sar niet om dat tot een goed einde te brengen.

“Bij Edwin van der Sar was al heel lang bekend hoe ik erover dacht”, vertelt Bosz tegen de NOS. “Dat heb ik voor de winterstop, in de winterstop en na de winterstop bij hem aangegeven. Hij is na die Europa Cup-finale nog bij mij thuis geweest om daarover te spreken. Maar uiteindelijk gaf hij aan dat hij niets voor mij kon betekenen”, aldus de voormalige coach van Ajax.

Bosz kon niet door één deur met de assistenten Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman (beide trainers inmiddels op non-actief), keeperstrainer Carlo L’Ami en conditietrainer Björn Rekelhof. Ajax wilde niet voldoen aan de wensen van Bosz, waarna de trainer vertrok naar Borussia Dortmund. “Die belangstelling van Dortmund kwam pas aan het rollen nadat mij duidelijk was geworden dat er niets zou veranderen in mijn staf. Dortmund heeft geen enkele rol gespeeld bij mijn beslissing. Ik was sowieso gestopt”, aldus de inmiddels 54-jarige trainer.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.