Edwin van der Sar

Van der Sar haalt uit naar ADO: “Vreemd dat vijf bussen met Ajax-fans te veel zijn”

Op zondag 6 oktober staan ADO Den Haag – Ajax op het programma. Gisteren (maandag) werd bekend gemaakt dat de Ajax-fans opnieuw niet welkom zullen zijn bij deze wedstrijd. Algemeen directeur Edwin van der Sar is er helemaal klaar mee en hij heeft in zijn column in De Telegraaf uitgehaald naar ADO en de gemeente Den Haag.

“Het kan niet zo zijn dat ze hun thuiswedstrijd tegen Ajax nog steeds niet openstellen voor onze supporters. Voetbal is voor de fans. De Ajax-supporters moeten de kans krijgen om hun club te ondersteunen”, schrijft de voormalige topkeeper in zijn column. “We zijn op dit moment een speelbal tussen de gemeente Den Haag en de club ADO. Die vormen een soort twee-eenheid. Al een aantal jaren worden de fans van Ajax er nu van weerhouden om hun ploeg in Den Haag te steunen. Maar het staat in de regels van de KNVB en de ECV dat een club kaarten beschikbaar moet stellen aan de bezoekende partij.”

“Ajax biedt elk jaar kaarten aan voor de wedstrijd in de ArenA aan de ADO-supporters, maar die neemt de club niet af”, aldus Van der Sar. “ADO heeft een ultra-modern stadion. Daar is het trots op en dan kan het niet zo moeilijk zijn om een paar honderd supporters met een combi-regeling, waarbij ze in een bus worden gestopt en bij het hek van het uitvak worden afgezet, in Den Haag te ontvangen. Het is onacceptabel dat dit niet te reguleren is.”

Door het instorten van het dak van het stadion moet AZ elders moet spelen. Dit mag van ADO Den Haag in hun stadion. Opvallend aangezien er enkele supportersgroepen met een beruchte reputatie te gast zullen zijn. “In de komende periode komen Partizan Belgrado, Manchester United en Astana met hun fans naar Den Haag voor de wedstrijden van AZ. Die supportersgroepen, waarvan enkele toch heel fanatiek ook, mogen de hele dag in de stad Den Haag rondlopen en van het openbaar vervoer gebruik maken. Als je weet dat dit wel mag, is het vreemd dat vijf bussen met Ajax-fans te veel zijn.”

Van der Sar heeft er genoeg van en heeft de KNVB gevraagd om eindelijk eens in te grijpen. “We willen een uitspraak over deze kwestie, want zo kan het echt niet langer. Ik weet dat er wel eens dingen zijn gebeurd tussen de supportersgroepen, maar ze komen niet meer met elkaar in contact en verblijven in een afgesloten vak in het stadion. Het openstellen van een uitvak voor de bezoekende club is zelfs een licentie-eis. Het is tijd voor de KNVB om hier goed op toe te zien.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.