Van der Sar: ‘Het gevoel onaantastbaar te zijn is mooi’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 31 december 2016 16:15 – Bron: Ajax.nl

1400141899

Edwin van der Sar is sinds november officieel algemeen directeur van Ajax. Na een periode van een aantal jaar ingewerkt te zijn, is hij er klaar voor. De voormalig profkeeper gaat vol goede moed het jaar 2017 in. Hij gebruikt een aantal capaciteiten van zijn actieve voetbalcarrière ook in zijn huidige functie. “Het gevoel onaantastbaar te zijn is mooi en dat probeer ik altijd te bewerkstelligen. Als keeper, maar ook nu in mijn huidige functie.”

Van der Sar toont zijn angsten niet graag aan de buitenwereld. “In de voetbalwereld is het nu eenmaal belangrijk om sterk te zijn. Je moet de tegenstander niet laten denken dat er iets te halen valt. In geen enkel opzicht. In zekere zin is dat wel een façade. Elk mens kent angsten en is kwetsbaar. Desalniettemin ben ik een stabiel persoon en ben ik zoals ik ben. In het bijzijn van familie en vrienden ben ik dezelfde persoon als op de werkvloer. Het enige verschil is dat ik bij hen de meest ontspannen versie ben van mezelf. Dat heeft met vertrouwen te maken.”

Hij ondervindt in zijn nieuwe functie ook veel steun aan zijn vrouw. “Annemarie is mijn klankbord. Na een lange dag nemen we soms even de tijd om alles door te nemen. Ze weet wat er bij Ajax speelt, dus ik kan uitstekend met haar overleggen hoe de zaken ervoor staan. We toetsen graag onze gedachtes bij elkaar. Annemarie brengt regelmatig nieuwe inzichten en zet me echt aan het denken. Dat is mooi. Ze is altijd positief-kritisch.”

Van der Sar heeft zijn eigen stijl van leidinggeven. “Ik kijk graag naar een organisatie als team. Als je wint, wint de hele organisatie. Hetzelfde geldt voor verlies. Cohesie is heel belangrijk. Binnen Ajax voel ik me meer de aanvoerder dan een directielid.” En als ‘aanvoerder’ van Ajax heeft hij ook wensen voor het nieuwe jaar. “Ik hoop dat de brandhaarden in de wereld in het nieuwe jaar zullen doven. Dat de mensen hun stabiliteit en respect voor elkaar weer terugvinden. Op elk niveau. Koester de mooie dingen en ben er voor anderen. Bovendien wens ik alle supporters en Ajacieden een prachtig, gezond en succesvol 2017.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.