Edwin van der Sar

Van der Sar: “Het is niet mijn idee om zeven spelers van dit elftal te verkopen”

Ajax kent een memorabel seizoen. De Amsterdamse club strijdt nog op drie fronten. Vanavond staat de heenwedstrijd in de halve finale van de Champions League op het programma. Aanstaande zondag staat de bekerfinale op de planning en Ajax staat met nog twee wedstrijden te gaan op doelsaldo aan kop in de Eredivisie. En volgend seizoen?

Dit herhalen zal moeilijk worden, zo weet ook algemeen directeur Edwin van der Sar. Daarom staat de voormalige topkeeper niet te springen om na dit seizoen veel spelers te laten vertrekken. “Het is niet mijn idee om zeven spelers van dit elftal te verkopen. We willen competitief en dit niveau volgend seizoen weer te halen”, zegt Van der Sar in gesprek met The Guardian.

Frenkie de Jong is tot nu toe de enige die Ajax zeker zal verlaten. De middenvelder vertrekt naar FC Barcelona. Ook een transfer van Matthijs de Ligt lijkt zeker. “Marc (Overmars, directeur voetbalzaken, red.) en ik zijn prof geweest. Wij verlieten de club op een zeker moment ook, op zoek naar een nieuwe uitdaging. We weten dat zoiets gaat gebeuren. Is ook geen probleem, zolang spelers maar twee, drie of zelfs vier goede seizoenen bij de club besteden. Dáárna kunnen ze gaan.”

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.