Edwin van der Sar

Van der Sar: “Ik ben heel blij in Amsterdam en we zijn nog niet klaar hier”

Edwin van der Sar ziet dat de Ajax-spelers enorm in trek zijn bij de rijkste Europese clubs. De algemeen directeur wil de Amsterdamse club echter niet het imago van een verkoopclub bezorgen. Van der Sar en Ajax hebben ambities en teveel spelers verkopen past daar niet bij.

“Op een bepaald moment geven wij de spelers de vrijheid om te gaan, maar we kunnen er geen zeven in één zomer verliezen”, zegt Van der Sar in gesprek met The Sunday Times. “Ook al zijn de aanbiedingen fantastisch, wij zijn financieel stabiel. We willen ons budget verhogen, maar niet via transfers. Ik wil niet dat Ajax gezien wordt als een verkoopclub”, aldus de Ajax-directeur.

Van der Sar wil nog jaren bij Ajax werkzaam zijn en de club sterker maken. “Ik ben heel blij in Amsterdam en we zijn nog niet klaar hier. Marc Overmars zegt altijd dat we de lat moeten raken. Hier bedoelt hij mee dat we een hoogtepunt moeten bereiken. We willen succesvol zijn in de Champions League, de competitie een aantal keer winnen en Ajax klaar maken voor de toekomst. Ons doel? Een plek vinden in de voetbalwereld waar Ajax voor iedereen het tweede favoriete team ter wereld is”, zo besluit de voormalige topkeeper.

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.