Edwin van der Sar

Van der Sar: “Nu melden zich clubs van het allergrootste kaliber”

Edwin van der Sar ziet dat de Ajax-spelers bij de grootste clubs uit Europa gewild zijn. De algemeen directeur van de Amsterdamse club kijkt met vertrouwen uit naar de (waarschijnlijke) grote exodus in de zomer. De beleidsbepaler zal de spelers niet voor een appel en een ei laten gaan.

“De internationale aandacht voor Ajax is enorm en dat houdt gelijke tred met de belangstelling van steeds grotere clubs voor onze spelers. Die belangstelling was er in de jaren voorheen ook wel, met interesse van clubs als Napoli of Tottenham Hotspur. Nu melden zich clubs van het allergrootste kaliber. Ook daarin is weer een stap hogerop gezet”, schrijft Van der Sar vandaag in zijn column voor De Telegraaf.

Van der Sar gaat verder: “Voor de interesse van grote, buitenlandse clubs zijn we niet bang. Door de sterkte van andere competities – of de zwakte van onze eigen competitie, kun je ook stellen – zijn er mogelijkheden voor die clubs om spelers aan te trekken.”

De voormalige topkeeper weet dat de Ajacieden goed in de markt liggen. Dat bleek wel met de laatste transfer van Frenkie de Jong. “Bij Ajax is er natuurlijk wel een grens. We kijken goed naar de samenstelling van de selectie, want voetballen doen we om prijzen te winnen en zo goed mogelijk te presteren. Ook volgend jaar willen we onze selectie op orde hebben. Daar is alles op ingericht. We willen jongens behouden en als dat echt heel lastig blijkt, moet daar een flinke prijs op staan zodat we goede vervangers kunnen aantrekken en nog meer in de jeugd kunnen investeren”, aldus de oud-international.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.