Edwin van der Sar is klaar met de onderhandelingen met Justin Kluivert over zijn contractverlenging. “Zijn zaakwaarnemer duwt hem richting de uitgang”, aldus de algemeen directeur van Ajax in het tv-programma Rondo op Ziggo. Het contract van Kluivert loopt nog door tot medio 2019. Dat houdt in dat hij deze zomer moet verlengen of anders vertrekken.

“Ik denk dat het heel lastig wordt om Justin te behouden. We hebben een aantal weken een goed gesprek met Justin zelf gehad, waarin hij ook zijn liefde voor Ajax toonde. Maar de gesprekken die Marc Overmars en Jeroen Slop met zijn zaakwaarnemer hebben om zijn contract te verlengen, zijn al een klein jaar bezig en dan zijn we er zelf ook wel klaar mee.”

Van der Sar legt de ‘schuld’ vooral bij zaakwaarnemer Mino Raiola en niet bij de speler. “Ik denk niet dat het bij hem zelf ligt. Hij is een echte Ajacied en is groot geworden bij Ajax. Onze fans willen dit soort jongeren zien en die willen wij dolgraag bij Ajax houden, alleen je hebt te maken met zaakwaarnemers.”