Edwin van der Sar

Van der Sar over wintertransfers: ‘Anders gooi ik mezelf ervoor’

Edwin van der Sar baalt enorm van de uitschakeling in de Champions League, maar blijft ambitieus met Ajax. De algemeen directeur is trots op de ploeg. “We hebben ook dit seizoen weer de complimenten gekregen over onze manier van spelen. Terecht, want na het vertrek van een paar heel belangrijke spelers hadden weinig mensen dit voor mogelijk gehouden”, zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Uiteindelijk hebben we het ook zelf laten liggen. We moeten zelfkritisch zijn, analyseren hoe dit is gebeurd en vooral: wat kunnen we hiervan leren richting de toekomst?”

Van der Sar vindt niet dat Ajax ineens afhaakt in het doel om juist aan te haken bij de Europese top. “Dat doel is echt niet opeens weg. In de voorbije maanden heeft de ploeg Ajax en Nederland volgens mij uitstekend vertegenwoordigd in de Champions League”, is de mening van de voormalig doelman. “Net als vorig seizoen hebben we laten zien in Europa waar Ajax voor staat. Maar wat is de top van Europa? Dat is de top 8, of de top 16. De kwartfinale in de Champions League, daar wil je zijn, maar de realiteit is nu anders. Toch parkeren we ons doel zeker niet. De lat blijft hoog liggen, Ajax blijft ambitieus.”

Nu Ajax verder moet in de Europa League, zou het kunnen zijn dat spelers niet meer tot de zomer willen wachten om te vertrekken. Van der Sar is echter niet bang voor winterse transfers. “Het kan, maar ik denk het niet”, aldus de algemeen directeur. “In de zomer waren we ook nog niet zeker van Champions League, maar kozen veel spelers ook voor een langer verblijf. We hebben meegedacht in de salariëring, onze ambities uitgesproken. En die zijn op veel vlakken onveranderd. We hebben ook nog gewoon drie mooie prijzen om voor te spelen. Dat weten de spelers ook. Marc Overmars zal deze winter dus de poort niet openzetten. En anders gooi ik mezelf ervoor.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.