Matthijs de Ligt

Van der Sar reageert op geruchten rond De Ligt: “Dat zou te vroeg zijn”

De laatste weken zijn er veel geruchten rond Mattijs de Ligt. Barcelona zou het erg zien zitten in de 18-jarige centrumverdediger. Barry Hulshoff, de zaakwaarnemer van de Ajacied, heeft al gezegd dat De Ligt zeker niet in de winterstop zal vertrekken. Directeur spelersbeleid Marc Overmars heeft ook te kennen gegeven dat de international niet te koop is.

Ook algemeen directeur Van der Sar vindt een verkoop van De Ligt niet reëel. “Dat zou te vroeg zijn”, zegt de bestuurder tegen Het Parool. “We hebben een paar maanden geleden zijn contract verlengd met de intentie, en die is ook uitgesproken, om een aantal jaar hier te spelen. Matthijs krijgt het vertrouwen van ons. Of hij een topper wordt in Europa zal moeten blijken.”

Van der Sar ziet het verder wel zitten in het grote talent. “Hij heeft de mentaliteit, investeert in zichzelf en hij heeft in Barry Hulshoff een oud-speler die hem al een tijd begeleidt. Alles wat hij proeft, neemt hij mee. Van de week sprak ik hem even langs het trainingsveld. En dan vraagt hij naar Manchester United. Niet omdat hij daar nou per se heen wil, maar omdat hij wil weten hoe het werkt bij zo’n club”, aldus de directeur.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Het Parool

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.