Van der Sar: ‘Snel vergeten en doorgaan’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 07 december 2015 09:18 – Bron: Telesport

1383910340

Jasper Cillessen beging zaterdagavond tegen sc Heerenveen een grote fout. In een poging de bal binnen te houden, schoof hij deze in de voeten van Mitchell Te Vrede die raak schoot in het lege doel. Edwin van der Sar kent dat gevoel. “Tegen FC Groningen wilde ik de bal naar Michael Reiziger gooien, maar bedacht ik me op het laatste moment, omdat ik de linkshalf naar hem toe zag lopen. Romano Sion stond met zijn rug naar me toe, voelde opeens de bal via zijn rug op de grond vallen en tikte maar binnen.”

Er is op dat moment maar een ding wat je als keeper kan doen. “Snel vergeten en doorgaan”, aldus Van der Sar in gesprek met De Telegraaf. “En dat deed Jasper, waarmee hij aantoont hoe goed hij is.” Heerenveen kreeg in de slotfase van de wedstrijd nog een aantal kansen waarbij Cillessen reddend optrad. “Dat hij onmiddellijk na een fout twee van zulke reddingen verricht, geeft aan dat hij evenwichtig en geconcentreerd zijn werk oppakt. Hij laat zijn prestatie niet beïnvloeden door het negatieve.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.