Van der Sar tevreden over Overmars

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 31 augustus 2016 09:58 – Bron: Voetbal International

1400141899

Marc Overmars wordt vaak bekritiseerd dat hij niet slagvaardig is op de transfermarkt en niet bereid zou zijn om veel geld uit te geven. Edwin van der Sar kijkt daar echter anders tegenaan, ook tegen de karrenvracht aan mislukte aankopen. “Dat weet ik niet, dat lijstje heb ik niet voor handen. Bovendien doen we het met elkaar, dus alles op één iemand afschuiven is te makkelijk”, aldus het directielid in gesprek met Voetbal International.

“Natuurlijk is het niet prettig voor het technisch hart als versterkingen zoals Yaya Sanogo geen versterkingen blijken te zijn. Of iemand als Cuenca, die echt veel potentie had, maar alleen maar geblesseerd was. Maar je hebt plussen en minnen. De komst van Kasper Dolberg was niet unaniem, maar Marc maakte zich er hard voor, waardoor het doorging. Het is tweeledig, denk ook bijvoorbeeld aan de komst van spelers als Milik en Younes.”

Het contract van Overmars loopt na dit seizoen af. Gaat Ajax met hem verder? “Dat zal in november, rond de aandeelhoudersvergadering, duidelijk worden. Stabiliteit in een organisatie is belangrijk, helemaal als je ziet hoe het bij Ajax in het verleden is geweest. Ik weet hoe wij intern met elkaar omgaan, ondersteunend maar ook hard tegen hard. Ik ben tevreden over hoe hij zijn rol vervult. Het rapportcijfer laat ik aan jullie.”  

Als je mijn vorige post leest, is deze extra opvallend. Vd Sar zegt eigenlijk niets. Maar bijvoorbeeld wel dat hij niet zo kan zeggen of Overmars het goed doet “Dat weet ik niet, dat lijstje heb ik niet voor handen”.
Dat lijkt erg op politici die voor een enquêtecommissie opeens vergeten zijn hoe bepaalde besluiten destijds genomen zijn.
Natuurlijk weet vdSar precies “hoe het lijstje eruit ziet”, kom op zeg.
Je zegt of: Overmars doet het prima en heeft mijn steun. En als je wat anders zegt, bijvoorbeeld: “Dat zal in november, rond de aandeelhoudersvergadering, duidelijk worden. Stabiliteit in een organisatie is belangrijk, helemaal als je ziet hoe het bij Ajax in het verleden is geweest. Ik weet hoe wij intern met elkaar omgaan, ondersteunend maar ook hard tegen hard. Ik ben tevreden over hoe hij zijn rol vervult. Het rapportcijfer laat ik aan jullie.”, dan zeg je dus: Ik ga mijn vingers niet branden aan de prestaties van Overmars.

Dat dus..

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.