Edwin van der Sar

Van der Sar: “Volgend jaar zal Ajax ongetwijfeld ook weer spelers kwijtraken”

Behalve Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Lasse Schöne raakte Ajax geen spelers kwijt. De leegloop bleef uit. Nicolas Tagliafico, André Onana, Hakim Ziyech, Donny van de Beek en David Neres werden zelfs langer vastgelegd of kregen een verbeterde verbintenis.

Edson Alvarez, Quincy Promes en Lisandro Martinez kwaliteit werden verder aan de selectie toegevoegd. Het niveau ligt bij Ajax nog altijd hoog, zo schrijft algemeen directeur Edwin van der Sar in zijn column voor De Telegraaf: ‘Met elkaar denken we dat we er nog meer uit kunnen halen. We zijn vastbesloten door te groeien naar de internationale top. Dat is waar we heen willen. Structureel aanhaken bij de top van Europa. Dat betekent dat we op alle fronten de strijd moeten aangaan’, aldus Van der Sar.

‘Het is onze grootste ambitie om permanent tussen de besten te blijven. We hebben de eerste periode van dit seizoen in dat opzicht goede stappen gezet. Het publiek heeft opnieuw fantastische wedstrijden gezien, waarin we misschien niet altijd het resultaat boekten dat we verdienden. Ik denk aan ons optreden bij Chelsea. Maar over de hele linie staan we er goed voor’, schrijft de directeur, die vindt dat Ajax goed bezig is om de ambities waar te maken.

Ajax gaf de afgelopen zomer dan veel geld uit aan transfers en het verlengen van contracten. Dat wil niet zeggen dat de Amsterdamse club de eigen jeugd geen kans meer geeft. ‘Het niveau bij onze Academy moet heel hoog blijven. Daarom ligt ook daar onze focus. Ik kijk met plezier naar de doorbraak van Sergiño Dest, naar de optredens van Noa Lang, Jurgen Ekkelenkamp en Ryan Gravenberch. Deze jongens gaan komend jaar ook weer stappen maken’, denkt Van der Sar. ‘We hebben ze nodig, want volgend jaar zal Ajax ongetwijfeld ook weer spelers kwijtraken. Ja, je kunt op de transfermarkt het elftal aanvullen, maar niet elke aankoop is gegarandeerd succesvol. Het is belangrijk om de eigen jeugd kansen te blijven geven. Ook daar staat Ajax voor.’

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.