Geschreven door Jamie Roumans – Uitgave: 08 januari 2010 22:15 – Bron: Voetbalzone

Edwin van der Sar hield de afgelopen dagen zijn conditie bij Ajax op pijl. Manchester United coach Sir Alex Ferguson gaf de doelman toestemming om in Nederland te revalideren van zijn knieblessure. Van der Sar kon dat in zijn eigen tempo doen, nadat zijn vrouw werd getroffen door een hersenbloeding.

De doelman van Manchester United kwam een oude bekende tegen in Amsterdam, in de persoon van Fred Grim. Van der Sar genoot van de tijd met zijn oud-collega. “Ik ben hier met open armen ontvangen. Ik revalideerde hier in Amsterdam en toen ik zo fit was dat ik de veldtraining mocht hervatten dacht ik aan mijn goede vriend en collega Fred. Het is leuk terug te zijn en mensen die er tien, elf jaar geleden al waren terug te zien.”

Het is inmiddels alweer tien jaar geleden dat de twee samen voor het laatst op het veld stonden. “Het is een stukje nostalgie zoals je met elkaar bezig bent”, zegt de trainer op de clubsite. “Op deze manier hebben we heel veel jaar samen op het veld gestaan. We hadden in die tijd, en nog, een goed contact en veel waardering voor elkaar. De band die we hadden is nooit verbroken.”

Edwin van der Sar is weer voldoende hersteld en zal binnenkort weer naar Engeland vertrekken, om daar de groepstraining met z’n club te hervatten.  

Reageren op dit bericht