Edwin van der Sar

Van der Sar wil naar omzet van 200 miljoen: “Daar wil je naartoe groeien”

Edwin van der Sar ziet dat er nog veel rek zit in Ajax. De directeur van de Amsterdamse club wil naar een omzet van tweehonderd miljoen euro. Erg ambitieus want de omzet van het vorige seizoen lag op 107 miljoen euro. Toch denkt de algemeen directeur dat deze doelstelling haalbaar is. “Dergelijke ambities koesteren is goed, al weet ik ook dat het raar klinkt”, aldus van der Sar.

“Mensen zullen zeggen: ga eerst eens een prijs winnen. En het is ook niet zo dat we volgend jaar al aan dat bedrag zitten. Dat zet je neer, daar wil je naartoe groeien. Het een staat los van het ander”, zegt Van der Sar in gesprek met De Volkskrant.

Om dat te bereiken is deelname aan de Super League een vereiste. Die zal rond 2024 van start gaan, zo verwacht de Ajax-directeur. Verder moet Ajax vaker aan de Champions League kunnen deelnemen. Ajax moet ook beter worden verkocht aan ‘de wereld’: “Ik heb veel meegekregen van Manchester United. Daarmee kunnen wij ons niet vergelijken, maar we kunnen proberen op bepaalde vlakken winst te halen”, aldus de voormalige topkeeper.

“We steken onze voelsprieten uit in de wereld. Ik ben drie, vier keer per jaar in China geweest. Daar spreek je clubs en overheden. Op die manier proberen wij de filosofie en de naam van Ajax naar voren te brengen. We hebben succes met commerciële deals, met bedrijven en met de club Guangzhou”, aldus Van der Sar. Ajax kan niet opboksen tegen het televisiegeld en de transferbedragen die clubs uit bijvoorbeeld de Premier League incasseren en uitgeven. “Alle clubs scheppen met grotere netten om hun bereik te vergroten. We blijven zoeken naar nieuwe manieren om Ajax te verkopen.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.