Van der Sar ziet geen toekomst meer bij Ajax en stapt op

Edwin van der Sar stapt op als algemeen directeur van Ajax. De 130-voudig international ziet geen toekomst meer bij de Amsterdamse club. Van der Sar was sinds 2012 werkzaam bij de recordkampioen en sinds 2016 was de voormalige topkeeper werkzaam als algemeen directeur.

Het laatste anderhalf jaar was er enorme kritiek op het handelen van Van der Sar. Zo was Ajax meer dan een jaar zowat stuurloos na het vertrek van directeur voetbalzaken Marc Overmars. Ook hield de 53-jarige ex-international Schreuder te lang zitten als hoofdcoach. Van der Sar heeft na het missen van Champions League-voetbal de beslissing genomen om te vertrekken.

Van der Sar reageerde in De Telegraaf op zijn ontslag als volgt: „Na bijna elf jaar in de directie ben ik op. We hebben hele mooie dingen meegemaakt, maar het is ook een ongelooflijk zware periode geweest. Ik ben de mensen die ik tijdens mijn tweede carrière bij Ajax heb ontmoet en met wie ik heb samengewerkt erg dankbaar voor wat we hebben bereikt en beleefd. Ik heb nu behoefte om afstand te nemen, tot rust te komen en om andere dingen te gaan doen. Het voelt niet goed om de komende periode beslissingen te moeten nemen die over de toekomst van deze mooie club gaan. Vandaar mijn besluit om nu te stoppen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.