Van der Vaart doet open sollicitatie naar Ajax

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 27 mei 2016 11:39 – Bron: AD Sportwereld

1431074075

Rafael van der Vaart wordt regelmatig in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax. Voorlopig is het er niet van gekomen, mede omdat de aanvallende middenvelder zelf nog niet wilde terugkeren naar Nederland. Het afgelopen seizoen zat hij bij Real Betis echter meer op de tribune dan hij op het veld stond. Hij heeft nog een contract in Spanje, maar zijn idee over een terugkeer naar Amsterdam lijkt wel volledig omgeslagen. Dat komt ter sprake in een interview met het Algemeen Dagblad.

De spelmaker laat duidelijk doorschemeren dat hij openstaat voor een terugkeer naar Ajax. “Ajax kleeft altijd aan me, maar dat is vorig jaar nooit heel concreet geworden. Ik had het wel leuk gevonden. En dat vind ik nog steeds”, aldus de 33-jarige Heemskerker. “Voorlopig is het niet zo ver gekomen.” Over stoppen denkt hij helemaal niet na. “Iedereen wil voetballen, als je voetballiefhebber bent. Ik heb weleens gekscherend gezegd: ik ga rustig bij een tweede divisieclub spelen zolang ik kan blijven voetballen.”

Deze zomer is hij bij de NOS analist voor het EK in Frankrijk, samen met mede oud-Ajacied Daniel de Ridder. “Ik hoefde er niet lang over na te denken. Ik had ook wel wat aanbiedingen uit Duitsland gehad voor zo’n rol. Het moest even passen met vakanties, maar ik kijk er naar uit. Ook fijn om even bij mijn ouders in Beverwijk te zijn. Daarbij: het is heerlijk om met anderen die er verstand van hebben over voetbal te praten. Slap lullen over voetbal kan ik wel. Bovendien heb ik er zelf gestaan en heb ik gespeeld met veel spelers die wél meedoen aan het EK, zoals Zlatan Ibrahimovic en Cristiano Ronaldo.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.