Van der Vaart wil graag onder Bosz bij Ajax spelen

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 01 juni 2016 13:47 – Bron: Voetbal International

1431074089

Als het aan Rafael van der Vaart ligt, keert hij deze zomer terug bij Ajax. Dat vertelt hij in gesprek met Voetbal International. “Ik zou het heel leuk en mooi vinden om terug te gaan naar Ajax. Maar ik heb geen idee of het de komende tijd gaat spelen. Met Peter Bosz is er net een nieuwe trainer aangesteld. Lijkt mij een heel goede trainer, ik verwacht daar veel van. Met HSV heb ik een keer tegen Vitesse gespeeld toen hij daar werkte. Het zat heel goed in elkaar bij Vitesse.”

Van der Vaart heeft het afgelopen seizoen amper gespeeld, maar dat kwam niet door blessures. “Als ik een keer een wedstrijd mis, krijg je meteen dit soort verhalen. Dat is niet zoals het is. Het zit zo: aan het begin van het seizoen had ik een enkelkwetsuur. Eenmaal fit kreeg ik speeltijd. Het ging steeds beter. Paar keer in de basis gestart. Tachtig minuten gespeeld, drie kwartier, nog een paar keer ingevallen. Tegen Barcelona had ik een goede invalbeurt. Maar de resultaten vielen tegen, er kwam een nieuwe trainer en ik kwam er niet meer aan te pas. Klaar. Zo opeens.”

De spelmaker verwacht nog van grote waarde voor Ajax te kunnen zijn. “Ik ben topfit. Ik heb geen training gemist, ik heb alleen amper wedstrijden gespeeld. Ik zal weer in dat ritme moeten komen. Maar dat is een kwestie van tijd”, stelt de Heemskerker die wel denkt om te gaan met extra druk als hij terugkeert. “Daar ben ik nooit voor weggelopen. Dat is een van de redenen waarom ik zo ver ben gekomen. Als profvoetballer heb je nu eenmaal constant druk. Daar moet je mee om kunnen gaan. Anders moet je stoppen.”

Het feit dat vele mensen hem al hebben afgeschreven, maakt Van der Vaart niks uit. In zoverre, hij kan ermee omgaan en snapt de discussie. “Ik heb er geen invloed op. Als ik niet speel, is het logisch dat er verhalen komen dat het is afgelopen met mij. Het stoort mij niet dat mensen van buitenaf met meningen komen. Ik moet het gewoon weer laten zien. Niet om mezelf te bewijzen. Ik doe het puur voor mezelf en mijn familie.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.