Geschreven door Maarten van Nijmegen – Uitgave: 08 september 2008 18:08 – Bron: Fanzine De Ajacied

In de nieuwe editie van het fanzine De Ajacied staat dat Gregory van der Wiel ambassadeur is van Topscore Amsterdam. Dat is een samenwerkingsverband tussen wijken, het onderwijs, de georganiseerde sport, het bedrijfsleven en de gemeente Amsterdam. Doel van de organisatie is om meisjes en jongens van twaalf tot achttien jaar gratis kennis te laten maken met verschillende sporten.

Hiermee moet bereikt worden dat deze jongeren sneller lid worden van een sportclub en dat zij niet in de criminele sfeer terecht komen.

“Vroeger heb ik zelf ook op deze manier aan sport gedaan en het leek me wel leuk om deze organisatie te ‘supporteren’. Bijvoorbeeld bij activiteiten in de ArenA. Dan ben ik er meestal om prijzen uit te reiken. Ik denk dat Topscore Amsterdam mij benaderd heeft, omdat ik als kleine jongen ook aan allerlei evenementen heb meegedaan en dus weet hoe belangrijk die zijn. Bovendien kom ik uit Amsterdam en ben ik hier opgegroeid. Vroeger keek ik op naar de spelers van Ajax, nu zijn de rollen als het ware omgedraaid”, aldus Van der Wiel in de nieuwe editie van de Ajacied.  

Reageren op dit bericht