Geschreven door Ruben Prinsenberg – Uitgave: 21 december 2011 17:16 – Bron: Ajaxinside.nl

Louis van Gaal bewondert Steven ten Have. Het hoofd van de Raad van Commissarissen van Ajax krijgt veel kritiek over zich heen, maar lijkt vooralsnog koel te blijven. “Die man krijgt echt ongelooflijk veel over zich heen”, vertelde Van Gaal bij de opening van een voetbalveldje voor de stichting Spieren voor Spieren. “En toch blijft hij gewoon Steven ten Have. Dat vind ik heel knap. Dat lukt niet veel mensen onder zo’n enorme druk.”

Ondanks de malaise bij Ajax piekert Van Gaal er niet over om zijn kandidaatschap terug te trekken. “Als ik de stekker er nu uithaal, dan trek ik ook de stekker uit Ten Have. Dat is natuurlijk niet netjes. Ik merk wel dat ik de laatste tijd weinig aanbiedingen meer krijg. Het moet dus ook weer niet te lang duren. Nee, ik noem geen termijn. Voor Ajax heb ik nog wel even geduld. Ik zou namelijk nergens anders directeur willen worden.”

Positief nieuws lijkt het feit dat er contact is tussen Louis van Gaal en Johan Cruijff. Hij gaf namelijk aan ‘contact te hebben met Cruijff en veel contact met Steven ten Have.’ Zijn eigen aanstelling lijkt hij niet verrassend te vinden. “Want als ik in de buurt van Ajax ben, dan heeft die club altijd succes gehad. Dat gebeurde als voetballer, al haalde ik niet het allerhoogste niveau. Dat gebeurde als trainer en als technisch directeur.”

“Als trainer begon ik met nul euro. Er was niet eens geld voor een kerstkaart. Natuurlijk kan Ajax weer terug naar de Europese top. Maar dan moeten we wel de jeugdopleiding verbeteren. En we moeten met z’n allen geduld hebben. Of dat de visie van Johan Cruijff is? Volgens mij heeft niemand de laatste weken naar die visie gevraagd.”  

Reageren op dit bericht