En als Ajax aan mijn voorwaarden wil voldoen, als ik dus echt de baas mag zijn, dan ben ik wel bereid te heroverwegen terug te komen. Er zijn ook nog steeds veel mensen binnen de organisatie die er in 2003 ook al waren. Die moeten eerst verdwijnen. Als dat allemaal zou gebeuren? Dan zal ik het waarschijnlijk wel doen.

Ik heb Van Gaal hoog zitten, maar door bovenstaande quote zeg ik: niet doen! Dit is juist de reden waarom het al zo vaak is fout gegaan. Bovendien maak je dan de weg die is ingezet onder invloed van Cruijff meteen weer ongedaan. Van Gaal zal moeten inbinden en functioneren in de organisatie en het ligt niet in de lijn der verwachtingen dat hij dit kan.

Er wordt zo snel vergeten wat er mis ging onder Jol. Van Gaal eist nu namelijk een soortgelijke rol. En laten we eerlijk zijn, zijn aankoopbeleid is nou niet echt het beste ooit. Daarom moet Van Gaal ook eens hulp van anderen aannemen. Als coach heeft hij dat misschien niet nodig, maar als TD zeker wel.

Op dit moment zie ik het meer zitten in Arnesen dan in Van Gaal voor de positie van TD. En zo lang Cruijff en Van Gaal het niet bijleggen wordt het gewoon een erg lastig verhaal. Zo lang VDB maar vertrekt, want wat was het toch schrijnend hoe hij zich uit liet over Ajax (bedrijf, bedrijf, bedrijf) en over Cruijff (lekker met advies komen, maar zich voor de rest rustig houden).

Reageren op dit bericht